Katsu curry to smaczne danie pochodzące z Japonii. Do jego przygotowania dla czterech osób potrzebujemy następujących składników:
-2 cebule pokrojone w plasterki,
-3 ziemniaki pokrojone w grubą kostkę,
-1 dużą marchewkę pokrojoną w plasterki,
-300g polędwicy wieprzowej pokrojonej w 6-8mm plasterki,
-panierkę panko,
-1 rozmącone jajko,
-2-3 kostki Golden Curry.
Cebulę smażymy w garnku w 3 łyżkach oleju. Gdy się zeszkli dokładamy warzywa i dolewamy 1 litr wody a po 10 minutach dokładamy kostki curry.
W międzyczasie przygotowujemy polędwiczki, które po panierowaniu w panko smażymy w głębokim oleju. Gdy ziemniaki będą miękkie, a sos gęsty nasze curry jest gotowe.
Na jedną połowę talerza nakładamy ugotowany ryż jaśminowy, obok pokrojone w plasterki chrupiące polędwiczki, a na drugą połowę curry. Smacznego
|