Prosto z Chin gotowe, słynne danie pochodzące z prowincji Shaanxi położonej w środkowej części Chin. Nazwa pochodzi od wyjątkowego szerokiego i długiego makaronu biang biang. Uważany jest za jeden z ośmiu cudów Shaanx, razem ze słynną Terakotową Armią Pierwszego Cesarza z dynastii Qin. Wcześniej danie to było podstawowym posiłkiem ubogich mieszkańców wsi z powodu krótkiego czasu i prostoty jego przygotowania. Szeroki makaron doskonale łączy się z pikantnymi sosami i dodatkami takimi jak: olej z chilli, olej sezamowy, sos sojowy, czarny ocet, czosnek, świeże chilli. Często do dania dodaje się mięso wołowe, jagnięcinę lub kurczaka.
Producent: BAIJIA
Składniki: makaron 80g (mąka pszenna 58%, woda, olej palmowy). Sos (olej palmowy, pasta sezamowa 10%, chilli, szalotka, imbir, sezam 0,3%, esencja czosnkowa, sfermentowany sos sojowy, sfermentowany ocet), przyprawa w proszku 6% (maltodekstryna, sól, cukier, wzmacniacz smaku E621 i E635, ekstrakt drożdzowy, sztuczny proszek z kurczaka).