Smażony makaron w sosie mie goreng to klasyka kuchni indonezyjskiej. To jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań azjatyckich. Duża porcja, idealna na jeden posiłek.
Sposób przygotowania: gotowy makaron wyciągnąć z woreczka. Przełożyć do kartonowego pudełka i połączyć z sosem. Kartonik zamknąć i umieścić w mikrofali. Podgrzewać 2 minuty i wymieszać składniki.
Producent: THAI DELIGHT
Składniki: MAKARON: mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, regulator kwasowości E270 i E339, pszeciwutleniacz E307, kurkuma w proszku. SOS (130g): woda, mini kolby kukurydzy, cukier, jasny sos sojowy (woda, soja, sól, mąka pszenna, mąka ryżowa, cukier, barwnik E150c), smażona szalotka, pasta pomidowowa, olej sojowy, czosnek, sól, skrobia kukurydziana modyfikowana, sos sojowy w proszku (sól, maltodekstryna, odtłuszczona soja), czerwone chilli, biały pieprz, barwnik E150c i E160.