MUNG DAL 500g /POŁÓWKI/

MUNG DAL 500g /POŁÓWKI/
Cena 12,50 zł brutto
Parametry produktu
Waga produktu:
500g
Kraj pochodzenia:
Indie
Cena za 1 kg:
25.00
Waga produktu brutto:
520g
Wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza:
100g
Energia:
1197kJ/286kcal
Tłuszcz:
2,5g
- w tym kwasy nasycone:
1,1g
Węglowodany:
96,3g
- w tym cukry:
4,5g
Błonnik:
10g
Białko:
23,9
Opis produktu

Mung dal to obrana i podzielona na połówki fasolka mung. Po krótkim gotowaniu ma miękką konsystencję i łagodny smak. Ma szerokie zastosowanie w kuchni azjatyckiej, szczególnie w indyjskiej i pakistańskiej. W takich daniach i potrawach jak: khichidi i dal fry oraz jako dodatek do samos, parathas oraz zup. Często stosowany jest także w deserach między innymi w moong dal halwa. W Tajlandii po wcześniejszym namoczeniu i uprażeniu jako posypkę do najbardziej znanego tajskiego deseru sticky rice mango.

Producent: TRS

Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.