MARYNOWANE TOFU- DUBU JANGAJJI
MARYNOWANE TOFU- DUBU JANGAJJI
Marynowane tofu: dubu-jangajji. Specjalność kuchni koreańskiej. Można podać je jako przystawkę lub jako danie główne w towarzystwie ryżu lub makaronu. Dzięki marynacie może być przechowywane w lodówce do kilku tygodni. 
W pierwszej kolejności musimy przygotować marynatę:
-250ml sosu sojowego,
-70ml octu ryżowego,
-400ml wody,
-3 ząbki czosnku pokrojonego w plasterki,
-1 jabłko pokrojone w plasterki,
-2 łyżki cukru.
 
Wszystkie składniki marynaty gotujemy ok. 10 minut. Podczas gotowania możemy dołożyć kilka grzybów shitake, które doskonale uzupełnią smak dania.
Tofu ok. 700g kroimy w kostkę 2x2x2cm i podsmażamy z każdej strony na złoty kolor. Wykładamy je na ręcznik papierowy, aby obciekło z nadmiaru tłuszczu.
Gdy marynata i tofu ostygnie, na dno szklanego pojemnika wkładamy połowę tofu, przykrywając warstwą surowej cebuli pokrojonej w plasterki. Powtarzamy tę czynność jeszcze raz, a na zakończenie zalewamy całą zawartość pojemnika marynatą.
Tofu smakuje najlepiej po minimum 24 godzinnym marynowaniu.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024