Przepisy
HOSOMAKI  


HOSOMAKI
Bardzo prostym rodzajem sushi są hosomaki. Nazwa pochodzi od japońskiego słowa hosoi a oznacza ono chudy, cienki. Dlatego też w małej rolce znajdziemy mało ryżu ale za to duży jeden kawałek głównego składnika. Od rodzaju użytego składnika pochodzi też nazwa hosomaka i tak:
-ebimaki: ryż z krewetką,
-tunamaki: ryż z tuńczykiem,
-kappamaki: ryż z ogórkiem,
-salmonmaki: ryż z łososiem,
-oshinkomaki: ryż z marynowaną rzodkwią.
Oczywiście można użyć wiele innych składników. Sama technika wykonania jest taka sama jak przy maki sushi, z tym że musimy przygotować większe kawałki naszego wypełnienia, aby był dobrze widoczny w ryżu.
Smacznego.


Statystyka:
Przeglądano: 2220
Wolności 60
58-500 Jelenia Góra
+48 509 776 470
sklep@delikatesyazjatyckie.pl

Sklep


Zakupy


Inne


Delikatesy Azjatyckie © Wszystkie Prawa Zastrzeżone
Projekt & realizacja
Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.