PIKANTNA WOŁOWINA Z GRZYBAMI I WARZYWAMI
PIKANTNA WOŁOWINA Z GRZYBAMI I WARZYWAMI
PIKANTNA WOŁOWINA Z GRZYBAMI I WARZYWAMI
Pikantna wołowina smażona z dużą  ilością imbiru, czosnku i chilli .Połączona z warzywami i grzybami, doprawiona słodkim sosem hoi sin, to danie łączące skrajne smaki, słodki i ostry. Składniki które musimy przygotować: 
-300g wołowiny pokrojonej w cienkie plasterki,
-6 mrożonych grzybów shitake,
-10g suszonych grzybów mun,
-1 łyżeczka oleju sezamowego,
-4 łyżki sosu sojowego,
-3 łyżki sosu hoisin,
-2 łyżki siekanego imbiru,
-1 łyżkę siekanego czosnku,
-1 łyżeczka płatków chilli,
-4 łyżki oleju z chilli,
-2 małe kapusty bok choy,
-3 cebulki dymki pokrojone na 1 centymetrowe kawałki,
-3 łyżki skrobi z tapioki.
Wołowinę marynujemy przez godzinę, dodając 2 łyżki sosu sojowego i 2 łyżki skrobi z tapioki. Do woka wlewamy 2 łyżki oleju z chilli i przez 1 minutę podsmażamy imbir. Dokładamy czosnek i chilli a po minucie smażenia dokładamy wołowinę i wlewamy resztę oleju. Smażymy ją aż się zetnie. Przekładamy zawartośc woka do miseczki. Wlewamy dwie łyżki zwykłego oleju i podsmażamy w nim przez 2 minuty wcześniej namoczone w gorącej wodzie i pokrojone na mniejsze kawałki grzyby mun i shitake. Wlewamy 150 ml wody i dodajemy sos hoisin. Doprowadzamy płyn do wrzenia, gotujemy grzyby przez 5 minut. Gdy płyn częściowo odparuje dokładamy twarde części kapusty bok choy i cebulkę dymkę i dusimy przez 1 minutę.
Dolewamy tyle wody, ile nam odparowało i po zagotowaniu płynu zagęszczamy go 50ml wody z rozprowadzoną w niej 1 łyżką skrobi z tapioki. Dokładamy usmażoną wołowinę i zielone części bok choy. Krótko mieszamy aby tylko pokryć mięso sosem.
Wykładamy danie na półmisek i natychmiast podajemy.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024