Sos PONZU, który ma idealną równowagę smaku słonego, słodkiego i kwaśnego. Ma wszechstronne zastosowanie między innymi do dań z owoców morza i ryb, ceviche, sałatek ze świeżych warzyw, deserów. Doskonale łączy się z surową polędwicą wołową lub z tuńczyka (tatami) i surową rybą (sashimi). Rewelacyjnie pasuje do dań fusion, w których połączono kuchnię azjatycką z meksykańską lub karaibską.
Producent: YAMAMORI
Składniki: sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól, alkohol), woda, ocet destylowany, syrop fruktozowy, sok z limonki 3%, alkohol, sok jabłkowy, cukier trzcinowy, wzmacniacz smaku E621, sól, regulator kwasowości (E330, E270, E260), hydrolizowane białko sojowe, wzmacniacz smaku (E640 i E621), ekstrakt drożdzowy, aromat pomarańczowy i cytrynowy.