Pieczona ryba z azjatyckimi warzywami i ryżem.
Składniki na cztery porcje:
-500-600g filetów z ryby pokrojonych na cztery porcje,
-200g mieszanki azjatyckich warzyw
-1 pomidor pokrojony na ćwiartki,
-1 mały brokuł lekko pogotowany na parze i podzielony na różyczki,
-4 szparagi,
-2 szklanki ugotowanego ryżu jaśminowego.
Na dno folii aluminiowej układamy dwie czubate łyżki ryżu. Na jego wierzchu filet z ryby,
a po bokach szparagi i 50g mieszanki azjatyckich warzyw. Dokładamy ćwiartkę pomidora i kawałki brokuła. Polewamy wszystko sosem sojowym i zamykamy szczelnie folię.
Pieczemy nasze zawiniątka w rozgrzanym piekarniku ok. 12-15 minut.
Wykładamy na talerz lub podajemy w folii posypane prażonymi płatkami migdałowymi.
|