SAEUJEON- SMAŻONE KREWETKI Z MUSZTARDĄ
SAEUJEON- SMAŻONE KREWETKI Z MUSZTARDĄ
SAEUJEON- SMAŻONE KREWETKI Z MUSZTARDĄ
Składniki:
-12 dużych ogonków z krewetek,
-sól,
-3 łyżki koreańskiej musztardy w proszku,
-2 surowe jajka,
-3 łyżki skrobi z tapioki.
Ogonki krewetek obieramy z pancerzyka zostawiając tylną płetwę. Ostrym nożem robimy głębokie nacięcie wzdłuż ciała. Usuwamy ze środka jelitko. Myjemy krewetki pod bieżącą wodą. Osuszamy papierowym ręcznikiem i układamy nacięciami do góry na płaskim talerzu. 
Krewetki solimy  i smarujemy musztardą ( rozrobioną w małej ilości wody musztardą w proszku). Po 15 minutach panierujemy krewetki w mące z tapioki i trzymając za resztkę pancerzyka zanurzamy w roztrzepanych i posolonych jajkach.
Tak przygotowane krewetki smażymy na złoty kolor z dwóch stron, na płaskiej patelni z 5 łyżkami oleju. Przy okazji usmażyliśmy krążki czerwonej papryki.
Podajemy na liściach zielonej sałaty a najlepiej smakują zanurzane w sosie tsuyu.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024