SERCÓWKI Z TAJSKĄ BAZYLIĄ
SERCÓWKI Z TAJSKĄ BAZYLIĄ
SERCÓWKI Z TAJSKĄ BAZYLIĄ
Piękne i smaczne małże sercówki w tajskim stylu. Do ich przygotowania potrzebujemy:
-1kg sercówek ( lub inne małże),
-200g ugotowanego pszennego makaronu,
-ok. 40-50 liści tajskiej bazylii,
-15 ząbków czosnku,
-2 trawy cytrynowej, pokrojone w podłużne plastry,
-150 ml bulionu drobiowego,
-1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu,
-4 suszone papryczki chilli,
-2 łyżki sosu ostrygowego,
-1 łyżka jasnego sosu sojowego,
-1 łyżka cukru.
W woku na 2 łyżkach oleju podsmażamy czosnek. Po 1 minucie dokładamy trawę cytrynową, a po następnej minucie papryczki chilli.
Wsypujemy małże i wlewamy pozostałe płynne składniki dania. Przykrywamy woka pokrywką i na dużym ogniu gotujemy małże przez 2 minuty. Dokładamy tajską bazylię, a po dokładnym wymieszaniu gotujemy danie jeszcze przez następne 2 minuty.
Na środku głębokiego talerza układamy porcję makaronu, w koło małże, a pozostałym sosem polewamy makaron i małże.
 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024