STEKI Z TOFU
STEKI Z TOFU
STEKI Z TOFU
Składniki:
-3 cebulki dymki pokrojone na plasterki,
-1 marchewka pokrojone w cienkie paski,
-150g grzybów shimeji lub innych grzybów,
-5 łyżek japońskiego wina do gotowania mirin,
-3 łyżki jasnego sosu sojowego,
-1 łyżka siekanego czosnku,
-1 centymetrowe plastry tofu.
Kostkę tofu kroimy na 1 centymetrowe plastry, które podsmażamy na złoty kolor. Wyciągamy je z patelni i wykładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć  z nadmiaru oleju. Na pozostałym oleju podsmażamy czosnek, paski marchewki i cebulkę dymkę. Każdy ze składników z jednominutowym odstępem.
Następnie dokładamy smaczne grzyby shimeji lub inne, które podsmażamy przez trzy minuty. Na koniec do  patelni wlewamy mirin i sos sojowy.
Doprowadzamy płyn do wrzenia a gdy trochę odparuje zawartość patelni wykładamy na plastry ciepłego jeszcze tofu. Podajemy z kilkoma listkami świeżej kolendry. Smacznego.
 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024