SZCZYPCE KRABA PO CHIŃSKU
SZCZYPCE KRABA PO CHIŃSKU
SZCZYPCE KRABA PO CHIŃSKU
Składniki:
-1kg szczypiec kraba,
-50g skrobi z tapioki,
- 2 łyżki sosu rybnego,
-2 posiekane cebulki dymki,
-1 łyżka płatków chilli,
-2 łyżki siekanego czosnku.
-5 łyżek wina do gotowania,
-5 łyżek octu ryżowego czarnego,
-5 łyżek  ketchupu z pomidorów,
-1 łyżka cukru palmowego,
- zielone części cebulki dymki.
Szczypce kraba myjemy pod bieżącą wodą. Za pomocą drewnianego tłuczka lub zwykłego młotka delikatnie kruszymy ich skorupę. Przekładamy do foliowego worka i dosypujemy skrobię z tapioki. Zamykamy worek i energicznie nim potrząsamy, aby szczypce pokryły się mąką. Smażymy w woku  przez cztery minuty na rozgrzanym oleju.
Dodajemy siekaną dymkę, cukier, ketchup, czosnek i chilli. Podsmażamy te składniki ze szczypcami przez 1 minutę. Wlewamy pozostałe składniki i przykrywamy woka pokrywką.
Dusimy danie przez trzy minuty. Wykładamy szczypce na talerz i podajemy posypane szczypiorkiem. 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024