SZCZYPCE KRABA Z MLEKIEM KOKOSOWYM
SZCZYPCE KRABA Z MLEKIEM KOKOSOWYM
SZCZYPCE KRABA Z MLEKIEM KOKOSOWYM
Składniki niezbędne do przygotowania szczypiec kraba z mlekiem kokosowym:
-1 kg szczypiec kraba,
-1 czerwona cebula pokrojona w bardzo grubą kostkę,
-200ml mleka kokosowego,
-2 łyżki sosu rybnego,
-1 łyżka pasty Prik Pao,
-4 łyżki chińskiego wina do gotowania Shao Xing,
-1 łyżka siekanego czosnku,
-1 łyżeczka płatków chilli,
-1 łyżka siekanego imbiru.
Do woka wlewamy 2 łyżki oleju, na którym podsmażamy czosnek, imbir i chilli. Dokładamy cebulę i smażymy aż się zeszkli.
W między czasie za pomocą małego młotka lub tłuczka do kotletów ,kruszymy szczypce. Uważamy, aby pancerz nie odpadł od mięsa. Tak przygotowane szczypce dokładamy do woka. Smażymy przez ok. 5 minut, intensywnie mieszając. Pod koniec tego czasu dokładamy pastę prik pao i wlewamy mleko kokosowe.
Gdy płyn zacznie wrzeć gotujemy wszystko  jeszcze przez 3 minuty .Podajemy z ryżem.  


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024