SZCZYPCE KRABA PO WIETNAMSKU CUA XAO GUNG OT
SZCZYPCE KRABA PO WIETNAMSKU CUA XAO GUNG OT
SZCZYPCE KRABA PO WIETNAMSKU CUA XAO GUNG OT
Strona
Składniki na 2-3 porcje:
-1 kg świeżych szczypiec kraba,
-1 łyżka jasnego sosu sojowego,
-1 łyżeczka skrobi z tapioki lub kukurydzianej,
-1/3 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu,
-2 łyżki sosu ostrygowego,
-4 łyżki sosu śliwkowego,
-4 łyżki sosu chilli z ananasem,
-100ml wina do gotowania SHAO XING,
-5 ząbków grubo pokrojonego czosnku,
-4 centymetrowy kawałek grubo pokrojonego imbiru,
-4 cebulki dymki,
-2 grubo pokrojone papryczki chilli.
Szczypce kraba myjemy i za pomocą młotka do kotletów rozbijamy ich skorupy, ale tak aby nie odpadły od mięsa. Białe części cebulek dymek pokrojonych  w czterocentymetrowe kawałki smażymy przez 2 minuty w woku w towarzystwie oliwy, czosnku, imbiru i chilli.
Po tym czasie dodajemy szczypce kraba, wlewamy sosy i wino do gotowania.
Doprowadzamy do wrzenia i na dużym ogniu gotujemy całość przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Gdy nadmiar płynu odparuje, dodajemy zielone części cebulki dymki.
Wykładamy szczypce na talerze i podajemy w towarzystwie ryżu jaśminowego.  


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024