SZPINAK WODNY Z KREWETKAMI
SZPINAK WODNY Z KREWETKAMI
SZPINAK WODNY Z KREWETKAMI
Smaczne, utrzymane w tajskim stylu danie, którego głównymi składnikami są krewetki i szpinak wodny. Dla dwóch osób potrzebujemy:
-200g szpinaku wodnego,
-10 surowych ogonków z krewetek (16-20),
-3 łyżki sosu ostrygowego,
-3 łyżki sosu rybnego,
-1 łyżkę cukru palmowego,
-5 ząbków czosnku,
-1 dużą ostrą papryczkę.
Szpinak myjemy i kroimy na pięciocentymetrowe kawałki. Czosnek i chilli rozgniatamy w moździerzu. Do woka wlewamy 2 łyżki oleju i gdy będzie już gorący dokładamy czosnek i chilli.
Po minucie smażenia dokładamy krewetki, które smażymy 3 minuty. Po tym czasie wkładamy szpinak wodny, sosy i cukier.
Mieszając, smażymy wszystkie składniki jeszcze przez 2 minuty. Wykładamy na talerz i natychmiast podajemy z ryżem jaśminowym. 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024