Smażony makaron pad thai to klasyka kuchni tajskiej. To jedno z najbardziej rozpoznawalnych w Polsce i na całym świecie dań azjatyckich. Duża porcja, idealna na jeden posiłek.
Sposób przygotowania: gotowy makaron wyciągnąć z woreczka. Przełożyć do kartonowego pudełka i połączyć z sosem. Kartonik zamknąć i umieścić w mikrofali. Podgrzewać 2 minuty i wymieszać składniki.
Producent: THAI DELIGHT
Składniki: MAKARON: mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, regulator kwasowości E270 i E339, pszeciwutleniacz E307, kurkuma w proszku. SOS (130g): woda, cukier, szalotka, mini kolby kukurydzy, orzechy ziemne, grzyby, olej sojowy, czosnek, pasta z tamatyndu, sól, sos sojowy w proszku (sól, maltodekstryna, odtłuszczona soja), czerwone chilli, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, barwnik (karmel, papryka)