Yopkki lub topokki to jedne z najpopularniejszych koreańskich przekąsek ulicznych. Są to ryżowe kluski w kształcie wałeczków podawane z różnymi sosami od słodkich do bardzo ostrych. Ten konkretny produkt jest w wersji ze słodko-ostrym sosem .
Przygotowanie:
1. Otworzyć pojemnik i rozpakować ciasto ryżowe i sos.
2. Wlać ok. 20 ml wody do kreski.
3. Dokładnie wymieszać i przykryć pojemnik pokrywką.
4. Wstawić do mikrofali na 2 minuty (1000 W) lub 3 minuty (700 W).
Producent: YPFOODS
Składniki: dukboki (kluski ryżowe): ryż 83%, sól, regulator kwasowości: E330, alkohol. Sos: ketchup pomidorowy (woda, koncentrat pomidorowy, syrop glukozowo-fruktozowy, fermentowany ocet, sól, cukier, modyfikowana skrobia kukurydziana, aromat ketchupu), woda, cukier, skrobia kukurydziana, pasta z czerwonego chilli (syrop kukurydziany, mąka pszenna, woda, przyprawa z czerwonej papryki [czerwona papryka w proszku, sól, czosnek, cebula], sproszkowana soja, sól, pszenica, mąka ryżowa, alkohol, wzmacniacz smaku: E621, ryż), syrop glukozowo-fruktozowy, przyprawy (sól, wzmacniacz smaku: E621, cukier, skrobia kukurydziana, aromat czosnku, aromat cebuli, barwnik: E150, czarny pieprz, wzmacniacz smaku: E635, koncentrat cebuli), puree z jabłka (jabłko, regulatory kwasowości: E300, E296), cebula, wino ryżowe (woda, ryż, alkohol, syrop glukozowo-fruktozowy, syrop kukurydziany, regulator kwasowości: E290, drożdże, nasiona ryżu), czosnek, chilli w proszku, sól, olej z nasion chilli (olej kukurydziany, oleożywica papryki, oleożywica papryki capsicum) , koncentrat soku z limonki (sok z limonki, cukier), regulator kwasowości: E501, oleożywica papryki, wzmacniacz smaku E621, czarny pieprz, zagęstnik: E415.